Barbaros Mah. Hesapçı Sok. No:18 Kaleiçi, Antalya, Turkey

+90 (242) 248 99 00

info@ruinadalia.com.tr

Ruin Adalia Blog

Antalya’da Gidebileceğiniz 7 Antik Yer

20 Aralık 2022
Attalos yurdu anlamına gelen Antalya, Bergama Krallığı döneminde kurulmuş tarihi bir şehirdir. Günümüzde arkeologlar tarafından çokça ilgi gören antik kentler Antalya'nın turistik açıdan ilgi görmesinde de önemli bir detay. Gözlerimize inanamadığımız anlar için Antalya'nın antik yerlerinin keşfedilme zamanı.
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi
Ruin Adalia Hotel Antalya Kaleiçi

Phaselis Antik Kenti

Kemer’e bağlı Tekirova Beldesinde bulunan Phaselis Antik Kenti, milattan önce 6. yüzyılda Rodoslular tarafından inşa edilmiştir. Kent; antik tiyatrosu, agorası, hamamları ve su kemeriyle görülmeye değer bir tarihi alandır. Denize girmek için mükemmel bir nokta olan Phaselis Koyu da antik kentin bir parçasıdır.

Aziz (St.) Nikolaos Anıt Müzesi

Antalya’nın Kaş ve Finike arasında bulunan Demre ilçesinde ziyaret edebileceğiniz Noel Baba Kilisesi, ünlü Aziz Nicholaos’un ölümünden sonra inşa edilmiş olan bir yapı. Ambiyans ile ziyaretçileri büyüleyen kilisede, her yıl özel izinle ayin düzenlenmektedir.

Aspendos Tiyatrosu

17 bin kişilik Aspendos Tiyatrosu, ülkemizdeki en iyi korunan antik tiyatrolar arasında yer alıyor. 138-164 yılları arasında, İmparator Antoninus Pius devrinde mimar Zenon tarafından yapılmış olan tiyatro, Antalya’nın Serik ilçesinde yer alıyor.

Olympos Antik Kenti

Popüler bir tatil bölgesi olarak bilinen Olympos'un tek ilgi çekici yanı ağaç evleri değil tabii ki. Helenistik zamanda kurulan Olympos Antik Kenti; kiliseleri, Roma dönemi tiyatrosu, hamam kalıntıları, Doğu Roma dönemi bazilikası ve daha pek çok tarihi yapısı ile mutlaka görülmesi gereken bir antik kent.

Perge Antik Kenti

Perge Antik Kenti, Antalya’nın Aksu ilçesinde yer alıyor. Helenistik Döneme ait antik kentler arasında en önemlilerinden bir tanesi olan Perge Antik Kenti, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne önerilmiştir. Kent, özellikle de antik çağ askeri mimarisine dair önemli bir bilgi kaynağı olarak görülmektedir.

Alanya Kalesi

Alanya’nın simgesi olan Alanya Kalesi, zengin bir tarih barındıran; Roma, Helenistik, Doğu Roma, Osmanlı gibi farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan bir tarihi mekân. Ne zaman inşa edildiği ve kimler tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Alanya Kalesi, 6 km uzunluğunda surlar ile çevrili, 10 hektarlık bir yarımada üzerinde yer almaktadır.

Apollon Tapınağı

Apollon Tapınağı, Side’nin en popüler tarihi yapısı olarak biliniyor. Deniz kıyısında konumlanan, Güneş’in oğlu Apollon’a adanmış olan tapınak, özellikle de gün batımında eşsiz bir görsel şölen sunuyor. Apollon Tapınağı’nı dilediğiniz zaman ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Diğer Blog Yazıları